Menu

Activiteiten

Leo Heyvaert werd gevierd voor zijn jarenlange inzet

Op 24 september werd onze collega Leo Heyvaert, op voordracht van het bestuur van Sterrenregen, door 'Open Doek ' gevierd als verdienstelijke medewerker van het amateurtheater . Dit is een nieuw gegeven binnen dit wereldje en laat toe verdienstelijke leden, die geen bestuursmandaat hebben opgenomen, toch in de 'kijker' te zetten. Een afvaardiging van een 8 tal personen heeft Leo vergezeld naar Keerbergen. 's Avonds werd Leo dan gevierd in onze eigen kring en dit wel in ons stamlokaal 'De Herder'. Proficiat Leo.


Sterrenregen op Droeshout kermis

Ook dit jaar was Sterrenregen weer van de partij op Droeshout kermis. 
Een mooie affiche en het prachtige zomerweer trokken een massa volk naar de koer.


Intronisatie van Pierre Vanderborght in de Orde van het gulden masker (27 mei 2016).

We vierden op 27 mei 2016 de intronisatie van Pierre Vanderborght in de Orde van het gulden masker.
Pierre vervoegde Sterrenregen in 1985. Hij maakte zijn debuut op de planken als Paravicini in De muizenval. In de loop der jaren heeft hij tal van rollen opgenomen en heeft hij een mooi palmares bijeen gespeeld. Een allrounder als Pierre verdient het om in de bloemekes gezet te worden.
Zijn inzet voor de vereniging als acteur, PR man, grimeur, licht- en geluidsman, rekwisiteur, decorman en bestuurslid maken van hem een ridder pur sang.

Toespraak Daisy + foto's


Norbert Vissers plots overleden

Op dinsdag 28 juli 2015 om 18 u 30 overleed na een zeer kortstondige ziekte, onze gewezen ‘huisregisseur’ Norbert Vissers. 27 jaar lang heeft hij een ploeg enthousiaste kameraden telkens weer tot een sublieme productie gecoacht. Norbert begeleidde Sterrenregen van een patronaatstoneel naar een hoogstaand fel gesmaakt amateurgezelschap. Tot heden was Norbert trouwens lid van Sterrenregen, een graag geziene gast, samen met zijn lieve echtgenote Simonne. In 2000 werd Norbert opgenomen in de ‘Orde van het Gulden Masker’, samen in een viering met wijlen Jef Hermans, Francine Heyvaert en voorzitter Willy Segers. 

De begrafenisplechtigheid vindt plaats op dinsdag 4 augustus om 10 uur in de basiliek van Grimbergen (Abdijkerk). Rust nu maar uit Norbert, we zullen je niet vergeten.

Afscheidswoord Voorzitter

Sterrenregen op stap in de hoge venen

In februari 2013 trokken wij weer met een busje op zoek naar gezonde lucht in de hoge venen.

Bekijk hier een paar sfeerbeelden.Intronisatie Bart Van Biesen in de orde van het gulden masker (14/08/2010)

Toespraak GRIFFIER bij Intronisatie van: BART VAN BIESEN
Datum: 14 augustus 2010 

Bart werd geboren in de buurtgemeente Asse op 27 juni 1963

Hij was pas 17 lentes oud toen hij toetrad tot de toneelgroep “ Sterrenregen “. 
Van in de beginjaren stelde hij zich zeer positief en flexibel op. Hij was zo een beetje “ Het Manusje van alles “. Het goede doel was en is nog steeds zijn stokpaardje. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij vrij vlug werd opgenomen in het bestuur van de vereniging. Hier bleek dat hij minutieuze karaktertrekken had, ideaal om de taak van penningmeester op zich te nemen.

Bart heeft een tweetal jaren geleden zijn taak van penningmeester ingeruild voor deze van secretaris. Actueel fungeert hij als Webmaster van Sterrenregen, een onmisbare functie in een goed gestructureerde vereniging. 

Bart verdedigde evenzeer zijn mannetje op de planken. Bij de toneelgroep “ Sterrenregen “ verzorgde hij meer dan dertig rollen en dit gespreid over verschillende genres. Hij is, en dat mag gezegd worden een veelzijdige acteur. Ik ga me hier beperken tot het vermelden van enkelen, zoals:
  • De wonderdoktoor
  • Een vlo in het Oor
  • Dwazen
  • No sex in sussex
  • De vrek
  • De Meesterknecht
  • Robert en Bertrand
  • Foei meneer de Minister
  • Black Comedy, en vele anderen.
Daarnaast heeft hij ook een aantal jaren gastrollen gespeeld in verschillende verenigingen in Oost-Vlaanderen en in Mazenzele, deelgemeente van Opwijk.

Buiten het toneel, op of achter, de schermen is Bart ook steeds paraat om zijn medewerking te verlenen aan andere activiteiten van de groep. 

Wij mogen dus wel zeggen dat Bart door zijn, gedrevenheid en positieve instelling het amateur-theater al grote diensten heeft bewezen en hopelijk nog zal bewijzen.
Met een dergelijk CV is hij dan ook het Ridderschap waardig.

Foto's en toesprakenSterrenregen met al zijn geleerden op bezoek bij Sint-Paulus

Een zeer welgemeende merci aan alle mannen (en vrouwen) die de hete zomerzon wilden trotseren om met ons mee te stappen!